Címlap

- levélrészlet -

 

Kedves Tiszteletes Úr!

… Isten dicsőségére nagyon jó és kellemes dolog dolgozni és élni. Úgyhogy még ha jól is esik a gyarló fülnek és szívnek hallani a dicséretet, mégis Istené a köszönet és hálaadás, hogy mindezt lehetővé tette és hagyott minket a szép időben futni, vigadni és örvendezni.

…Viszont Istennel és Jézus Krisztussal találkoztam… amióta Ő velük járok, megtapasztalom azt a szeretetet és azt a jól eső valahova tartozást, egy nagy Krisztusi-családba tartozást, ahol jó lenni, ahol érdemes tenni és dolgozni. A szombathelyi református templom az én otthonom, ott vannak a testvéreim, akiket szeretek, ott hallom az Igét, ott nyugszik meg a szívem és tölt el még jobban Istennek Szentlelke…

A szombati nap csodálatos volt. Még ha én sokkal nagyobbat is álmodtam, legalábbis a futók létszámát illetően, végül is kezdetnek nem rossz a 41 fős létszám. Jövőre már okosabbak leszünk a szervezést illetően, és talán akik hallgatták az elmúlt vasárnapi igehirdetést és olvasták a fb. bejegyzéseket, a Reposzt-ot és látták a fényképeket, jövő évig sóvárogva várják ezt a közösségi napot.

Előkerültek ismerős és ismeretlen segítők és résztvevők, fantasztikusan sokat készült Pap Ilona a játékokkal és a Nőszövetséges és a többi asszonyok is odahordták sütemény és zsíroskenyér képében az összes szeretetüket. Kis és nagy Dénesek egyszerűen lenyűgöztek. Az a kicsi fiú olyan bámulatosan segített és vett részt mindenben. Nagyon tetszett, hogy milyen otthonosan és nyitottan mozgott közöttünk.

Személyesen megmelengette a szívemet Péter bácsi „begurulása”, nem csak azért, mert a futóbarátnőim tolták be a célba, hanem azért, mert bár a teste elfáradt a kedves és tiszteletbeli öregúrnak, mégis igényt tartott e nagy családi összejövetelen való részvételre. Megtiszteltetés volt, hogy volt annyira fontos ez a program is, hogy eljöjjön.

A főzők fűszerezték be a napot, igazán jókedvében volt hátul a társaság. Nagy kár, hogy az egyházmegye többi gyülekezetei nem tartották érdemesnek az ide látogatást. A Fúvószenekar is alig akart hazamenni, nagyon jól érezték magukat és büszkék voltak Ági néni főztjére.… - szerintem a véradós nő miatt mentek el olyan hamar.

Összegezve: remélem hagyomány teremtődött és valami más is elkezdődött a gyülekezetünk életében. Egy olyan nap, amikor kijövünk a templom szent falai közül, azt körül öleljük mi emberek Isten szent ege alatt és egy értelmes céllal gyönyörködünk Isten szeretetében és egymás jó cselekedeteiben.

Áldás békesség!

Dugonics Katalin

 

 

 

A korábban jelzett május 13-i programhoz néhány gyakorlati tudnivaló:

  • gyülekezés, regisztráció 9 órától
  • megnyitó, térzene: 9.45 óra
  • futás: 10 órától késleltetett csoportindulásokkal - ez nem verseny, hanem a táv számít
  • főzőverseny 10.30-tól - zsűrizés:12.30-13 óra között (időjárástól függően változhat)
  • gyerekprogramok, gyerekkoncert 11.30-tól
  • térzene: 14.00-14.30-tól
  • minden programról a helyszínen tájékoztatót kapnak a résztvevők
 

Szegény József Attila nyilván nem gondolta volna 1937-ben, halálakor, hogy több évtized múltán születésének évét a regnáló államhatalom- az amnesztiatörvény után egy évvel – emlékezéssé nyilvánítja olyan okból kifolyólag is, hogy kell ennek a népnek egy jó kis emlékezés, de az azért legyen államilag ellenőrizve. Így esett a választás József Attilára, akit a Kádár –korszak főideológusa, Aczél elvtárs és tanácsadó köre kommunista költőnek titulált. Holott ez a szerencsétlen, már gyermekkorában pszichés bajokkal küszködő ember semmiképpen sem volt sorolható abba a körbe, ahová a„ legvidámabb barakk” országának megmondó percemberkéi szerették volna.

Bővebben...

 

 

A Reformáció 500. évfordulója alkalmából a szombathelyi Református Egyház jótékonysági futást szervez Szombathelyen.

Időpont: 2017. május 13. 10:00

Helyszín/Start: Református templom előtti parkoló, (Szombathely, Károlyi Gáspár tér)

A jótékonysági futás és az egész napos közösségi program célja, hogy Ön és családja, barátai jól érezzék magukat. A sportoláson és jótékonykodáson kívül még többet megtudhasson a Reformációról.

A nap bevételét a Melita Alapítvány a Református templom új orgonájának építésére fordítja.

Futótávok: 2,5 km, 5 km, 10 km

Nevezési díj felnőtteknek: 3000 Ft

Nevezési díj gyermekeknek 18 éves korig: 1000 Ft

Regisztráció: 9 órától

Jelentkezés itt.

 

A belépő: 4500 Ft/fő, ami tartalmazza a vacsorát, érkezéskor egy koccintó pálinkát.


Választható étkek:

1. kacsamájjal töltött csirkemell illatos jázmin rizzsel, somlói galuska

2. szűzérmék színes borsmártással burgonya fánkkal,csokoládés brownie gyömbéres-egres mártással

3.vörösboros marhapörkölt dödöllével házi savanyúsággal, somlói galuska

4. grillezett tofu cukkinis, padlizsános, zelleres bulgurral, csokoládés brownie gyömbéres-egres mártással

 

Információ és jelentkezés a vasárnapi istentiszteleteket követően, illetve Kormosné Bloch Györgyinél: 30 530 64 43 telefonszámon.

 

 

 

 

Amikor Kölcsey papírra vetette gyönyörű himnuszunk sorait, nem gondolta, hogyan is gondolhatta, hogy milyen pályát fog befutni költeménye évtizedekkel a megszületése után.


Hiszen borús hangulatban íródott. Közeledett, de még nem volt érezhető a reformkor mindmáig ható csodájával, történéseivel. És 1823 amúgy is sorsfordító esztendő, hiszen megszületik az év első napján Petőfi Sándor, 1848 „viharmadara”, aki, tudjuk, a legtöbbet, életét adta a magyar szabadságért.

Petőfi csak pár hetes, amikor Kölcsey, a már ismert költő, megírja nemzeti hitvallásunkat az erősödő nemesi ellenállás idején. Hideg, borongós téli estén, a csekei magányban, ahol egyedül van hitével, gondolataival, elhivatottságával, a hazájáért való aggodalmával.

Bővebben...

 

2017. január 12-én a Savaria Filmszínházban, a Tiszta szívvel című film megtekintése után Jakab Bálint lelkipásztor beszélgetett Németh Zsolttal, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökével.

első rész

Letöltés

második rész

Letöltés

 
További cikkek...
Ajánló

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.
Ki olvas minket
Jelenleg 29 vendég olvas minket