Hosszú évek álmodozása után elkezdődött a templomtető felújítása. A munkákat az évek óta tartó apró beázások tették szükségessé, amelyek néhány helyen látványosan kikezdték a templom belsejét. Sokáig reménykedtünk pályázati lehetőségben. Ígéret volt rá a városrehabilitáció keretében, azonban ezek a források nem bizonyultak valósnak. Két évvel ezelőtt egy ideiglenes kármentő munkát végeztettünk a beázás megakadályozására, ennek a télnek viszont már nem mertünk nekivágni. Így hát önerőből, illetve részbeni külső támogatásból elkezdődött a tető és csatornarendszer teljes cseréje. Az 1938-ban épült templom tetőszerkezetének első cseréjéhez és felújításához kérjük a gyülekezeti tagok és minden jóindulatú ember segítségét.


Az összköltség meghaladja a tíz millió forintot, de a rejtett hibák a tervezetthez képest további többletkiadást jelenthetnek. Ezek a munkálatok során bukkannak elő a régi tető megbontását követően.

A támogatást átutalással az egyházközség számlaszámára (UCB Bank:  10990005 00000008 44310008), sárga csekken történő utalással vagy személyesen az egyházközség pénztárába való befizetéssel lehet megtenni. Kéretik megjelölni a cél: „Templomtetőre”.

Köszönettel:

az egyházközség presbitériuma.