Kedves honlaplátogatók !

A nyár nemcsak esősre, hanem rohanósra is sikeredett. Nem nagyon volt lehetőség, s még kevesebb anyag, amit feltehettünk volna honlapunkra. Bár események  voltak a gyülekezetben, kevesen szánják rá magukat, hogy erről hírt is adjanak. De olvasnak most késve ilyent is. Gazdag volt a nyarunk. A templomfelújításhoz kapcsolódva két úgynevezett „softprogramokat” bonyolítottunk le. Egyik egy 60 órás nyelvi képzés volt, ami két csoportban, június, július hónapban zajlott. Többen a gyülekezetünkből is részt vettek ezen, de nagyon sok külsős is megkeresett és tanulta a hétköznapokban is hasznosítható tudást, a német nyelvet. Jó visszajelzések érkeztek a „feedback”-elések során. A másik egy nyári napközis tábor volt, amin jórész gyülekezetünk gyermekei vettek részt. Végtelen gazdag és változatos programon vehettek részt a gyerekek napi kétszeri étkezéssel, sok játék és kikapcsolódási alkalommal. A reggeleket áhítat nyitotta, bibliaolvasás, éneklés, imádság. A szervezésben és lebonyolításban köszönet illeti Molnár Juditot, aki váratlan  helyzetben kapta a felkérést, de ugyanolyan váratlan odaadással és szeretettel áldozta fel napjait a gyermekkel való együttlétre. Reméljük, hogy az idei év tapasztalata jó alap lehet a következő évek hasonló jellegű együttléteinek megszervezésére, amelyek a munkába járó szülők gondjainak enyhítésében is segítségül lehetnének.Közel az ősz. Az időjárás már egészen őszies. S ma csengettek először az iskolákban is. Új év, új kihívás. Az iskolákba immár második évben elkezdjük a hitoktatást azon gyerekek számára, akiknek szülei kérték a református hitoktatást.Reméljük, ez által is közelebb kerülnek gyerekek, családok Istenhez.

A hitoktatásról

Szeptember 1-el az iskolákban azon gyerekek számára, akiknek szülei kérték a református hitoktatásban való részvételt, elindul az oktatás. Mivel egy hitoktatónk van, az órák szervezése pedig egyelőre ismeretlen számunkra, kérjük a szülők türelmét egy-két hét erejéig, míg átlátjuk lehetőségeinket és a hittan alkalmakat gondtalanul tartani tudjuk.Amúgy a hittankönyvek az iskolások számára megérkeztek, a hitoktató révén eljutnak minden gyermekhez a szükséges információkkal együtt.

 

A korábbi évekhez hasonlóan, a folyamatosság jegyében a gyülekezetben is lesz a hitoktatás 1-8. osztályosoknak. A konfirmáció utáni korosztály számára pedig ifjúsági alkalmat szervezünk.A gyülekezeti hittan-alkalmak péntek délután lesznek. (Részletesen ld. hitoktatás banner alatt).
Gyülekezeti hittanra várjuk azokat a gyerekeket is, akik az iskolában etika órára járnak, de református hitünk alapjait meg szeretnék ismerni, illetve a kereszteléskor szülei, keresztszülei vállalták hitben nevelésüket.