Nap mint nap imára nyitjuk a szánkat és segítségért könyörgünk, ha úgy érezzük bajban, szükségben vagyunk. Nap mint nap legyünk hát hálásak! - ha megkaptuk amit kívántunk… és köszönetképpen ne feledkezzünk meg azokról sem, akiknek még nálunknál is kevesebb van és nagyobb nehézségeik vannak, mint nekünk… és Istentől kapott javainkból segítsünk nekik!

Ezek a gondolatok és az ezzel kapcsolatos érzések feszítik a bensőmet már 12 éve, amióta először megfogalmazódott bennem, hogy jótékonysági koncertet kellene szervezni. Akkoriban egyszeri jótékonykodásnak, hálaadásnak indult… de az Úr Isten akarata szerint 2004 óta a Reformáció ünnephez szorosan kapcsolódó rendezvénnyé nőtte ki magát e jótékonysági koncert program.

A bevétel minden évben rászoruló gyermekeket segít és támogat, melyet mindig személyesen adunk át. Az idei koncertünk kedvezményezettje a Dunaalmási Református Szeretetházban élő kisebb gyermekcsoport, akik 17-en vannak.

Műsorunk mottója, In Paradisum sejteti, hogy ha most csak rövid időre is, de betekintést nyerhetünk zeneszó által a Mennyei Paradicsomba.

 

 

A fellépő Cantores Domini énekegyüttest Laborczi Erzsébet vezényli, az ez alkalomra összeálló kamarazenekar művészeti vezetője Petró András, a Savaria Szimfonikus Zenekar művésze.

Színes, szívet melengető műsort állítottunk össze ismert és ismeretlen zeneszerzők „tollaiból” válogatva, kitűnő zenészek tolmácsolásában. Igazi zenei csemegének ígérkezik, ahol váltják egymást a különböző korok és stílusok.

Közreműködők:

Baldauf Veronika - oboa

Horváth Annamária – zongora és csembaló,

Horváth Csaba – vers mondó,

Kajzinger Ildikó – ének,

Laborczi Erzsébet - orgona,

Petró András - gordonka,

Rácz Gábor – brácsa,

Kovács Éva és Stánitz Réka - hegedű,

Szabó Dóra és Dugonics Katalin – fuvola,

Völgyi Attila – lant

A koncert utáni kísérő rendezvény Katona György festőművész kiállítása lesz, melyet Kormosné Bloch Györgyi nyit meg az érdeklődő közönség számára.

Ez úton szeretném kifejezni köszönetemet, lelkipásztoromnak, segítőimnek, a gyülekezeti családomnak, akik segítő szándéka és kezei nélkül ezt a mára már hagyománynak számító alkalmat nem tudnám megszervezni.

Szeretettel várjuk 2015. október 31-én 18 órára a szombathelyi Református templomba! Az Ön segítségére is szükség van!

 

Áldás békesség

 

Dugonics Katalin