Címlap Ünnepi hangverseny

Nap mint nap imára nyitjuk a szánkat és segítségért könyörgünk, ha úgy érezzük bajban, szükségben vagyunk. Nap mint nap legyünk hát hálásak! - ha megkaptuk amit kívántunk… és köszönetképpen ne feledkezzünk meg azokról sem, akiknek még nálunknál is kevesebb van és nagyobb nehézségeik vannak, mint nekünk… és Istentől kapott javainkból segítsünk nekik!

Ezek a gondolatok és az ezzel kapcsolatos érzések feszítik a bensőmet már 12 éve, amióta először megfogalmazódott bennem, hogy jótékonysági koncertet kellene szervezni. Akkoriban egyszeri jótékonykodásnak, hálaadásnak indult… de az Úr Isten akarata szerint 2004 óta a Reformáció ünnephez szorosan kapcsolódó rendezvénnyé nőtte ki magát e jótékonysági koncert program.

A bevétel minden évben rászoruló gyermekeket segít és támogat, melyet mindig személyesen adunk át. Az idei koncertünk kedvezményezettje a Dunaalmási Református Szeretetházban élő kisebb gyermekcsoport, akik 17-en vannak.

Műsorunk mottója, In Paradisum sejteti, hogy ha most csak rövid időre is, de betekintést nyerhetünk zeneszó által a Mennyei Paradicsomba.

 

 

A fellépő Cantores Domini énekegyüttest Laborczi Erzsébet vezényli, az ez alkalomra összeálló kamarazenekar művészeti vezetője Petró András, a Savaria Szimfonikus Zenekar művésze.

Színes, szívet melengető műsort állítottunk össze ismert és ismeretlen zeneszerzők „tollaiból” válogatva, kitűnő zenészek tolmácsolásában. Igazi zenei csemegének ígérkezik, ahol váltják egymást a különböző korok és stílusok.

Közreműködők:

Baldauf Veronika - oboa

Horváth Annamária – zongora és csembaló,

Horváth Csaba – vers mondó,

Kajzinger Ildikó – ének,

Laborczi Erzsébet - orgona,

Petró András - gordonka,

Rácz Gábor – brácsa,

Kovács Éva és Stánitz Réka - hegedű,

Szabó Dóra és Dugonics Katalin – fuvola,

Völgyi Attila – lant

A koncert utáni kísérő rendezvény Katona György festőművész kiállítása lesz, melyet Kormosné Bloch Györgyi nyit meg az érdeklődő közönség számára.

Ez úton szeretném kifejezni köszönetemet, lelkipásztoromnak, segítőimnek, a gyülekezeti családomnak, akik segítő szándéka és kezei nélkül ezt a mára már hagyománynak számító alkalmat nem tudnám megszervezni.

Szeretettel várjuk 2015. október 31-én 18 órára a szombathelyi Református templomba! Az Ön segítségére is szükség van!

Áldás békesség

Dugonics Katalin

 

Ajánló

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.
Ki olvas minket
Jelenleg 17 vendég olvas minket