Címlap Egy régi levél

Az elektronikus levelezések világában hamarabb vesznek el soraink. Megszaporodott és felhígult a szó. Ha előkerül valami régi írás, nemcsak az időt hanem a pillanat ünnepélyességét is megidézi. Talán az olvasók ráismernek az eseményre: 2016. április 30-át írtunk. S akkor is jó volt reformátusnak lenni.

JB lelkipásztor

Kedves Nagytiszteletű Úr!

Engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki gratulációmat a szombati ünnepséggel kapcsolatban. A mi gyülekezetünkből, Körmendről 10 fő indult útnak Szombathelyre szombat délelőtt. A magam részéről előző nap még úgy tűnt, hogy el sem tudok indulni, ugyanis torokgyulladással küzdöttem. Szombat reggel gyógyszert bevéve tudtam csak útra kelni, nem éppen jó közérzettel. Aztán Szombathelyen történt VALAMI. A hálaadó istentisztelet gy precízen, pontosan megszervezett, jól felépített alkalom volt, még ha kicsit hosszúra is nyúlt. Érződött a rengeteg munka, erőfeszítés, odafigyelés és a szombathelyi gyülekezet összefogása. Az istentiszteleten ülve örömmel nyugtáztam, hogy felemelő érzés reformátusnak lenni és ebben a gyönyörű templomban hallgatni az Úrnak való hálaadást. Ugyanakkor az is megfogalmazódott bennem, hogy az Úr Isten előtt nincs lehetetlen, hiszen Önt és a gyülekezetet használta fel arra, hogy a szombathelyi Református Templomnak legyen templomtornya. Másrészt az is bizonyítva lett, hogy a szombathelyi reformátusok mennyire kitartóak tudnak lenni az Úr ügyéért. Minden tiszteletem az Önöké. Biztos vagyok benne, hogy a Jóisten ezen a szombati napon mosolyogva és ragyogva fogadta a hálaadást és örömmel hallgatta hívei zengő éneklését. A Szózat és a 264. dicséret úgy szólt az Isten Házában, hogy szinte beleborzongtam. A 264. dicséret nekem amúgy is az egyik kedvenc egyházi énekem.

Még egyszer gratulálok a szombati ünnepség megszervezéséhez és lebonyolításához. Szolgálatához kívánok sok erőt, kitartást! Isten áldását kérem Önre és családjára, valamint a gyülekezetre. Áldás-Békesség!

 

Tisztelettel: Iván Enikő

Körmend, 2016. május 2.

Ajánló

Ma 2018. február 19., hétfő, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.
Ki olvas minket
Jelenleg 58 vendég olvas minket