Címlap Híreink

PostHeaderIcon Aktuális hírek

 

Bővebb információ ITT.

 

 

 

 

Évek óta lehetőség van a személyi jövedelemadó bevallások rendjén annak 1+1 %-ról rendelkezni. Kérjük, akit szíve arra indít, utalja ezt a kétszer 1 %-t a református egyháznak.

Technikai kód:
Református Egyház: 0066
Szombathelyi Református Templomért Alapítvány: 19247919-1-18.

Az előbbit az országos egyház központilag kapja, az utóbbit közvetlenül a szombathelyi református gyülekezet. Aki nem él a rendelkezés lehetőségével, adója ezen része is az állami költségvetésbe kerül.

Figyelem! A bevallási határidő május 20.! Ha valaki már elkészítette vagy elkészíttette adóbevallását, utólag is van lehetősége a fenti időpontig rendelkezni a 2x1 %-ról. Ezt a munkáltatótól kell kérni vagy attól, aki elkészítette az adóbevallást!

Köszönünk minden felajánlást!

 

Lábán és Betúél így válaszolt: Az ÚRtól indult el ez a dolog, mi nem mondhatunk neked sem rosszat, sem jót. (1 Mózes 24. rész 50.)

„Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. (...) Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.” olvashatjuk a bevezető gondolatokat a hazassaghete.hu internetes oldalon.

A Szombathelyi Református Gyülekezetben az idei volt az első alkalom, amikor ennek a hétnek egy hétköznap estéjén a testvérek összegyűltek a Lelkészi Hivatalban és a Biblia mellett a házasságról beszélgettek. Az egyébként tágas helyiség a befogadóképessége határáig megtelt, erre az első – remélhetőleg hagyományt teremtő – estére nagyon sok házaspár, párkapcsolatban élő gyülekezeti tag eljött. Gitárszóval, közös énekléssel készültünk fel az igei bevezetésre. Tiszteletes úr Izsák és Rebeka történetét hozta el nekünk erre az alkalomra. Felhívta a figyelmünket a párválasztás fontosságára, hiszen ez olyan mérvű döntés, ami a legteljesebb értelemben vett mindenre kiterjed nem csak a mi életünkben, hanem családunk életében is, generációkon keresztül. Ábrahám ezt a döntést a legidősebb szolgájára bízta, így olvashatjuk a Szentírásban. Szolgája azonban nem saját ízlésének, vagy elképzeléseinek megfelelően választott – segítségül hívta az Úristent és elfogadta az Ő döntését. Érdekes volt ebben a gondolatban mélyebbre merülni, azt mai világunk egyértelműnek gondolt szabályaival és szokásaival szembeállítani. Hiszen bármennyi tapasztalattal is vágunk neki egy házasságnak, a fogadalmunk megtételekor mégsem különbözünk sokban Iszáktól és Rebekától mi sem – nem tudhatjuk mi vár ránk.


Az igei bevezetést beszélgetés követte. Sok szó esett a mai korra jellemző elidegenedésről, a kitartásunk hiányáról, az embert az életben megtartó hálók és kapaszkodók eltűnéséről. A házasságot nem csupán mint társadalmi intézményt, életformát vagy kulturális hagyományt vizsgáltuk, hanem igyekeztünk a házasságra elsősorban úgy tekinteni ezen az estén, mint ami az Úrtól indult el. Számos történetet hallhattunk egymástól Isten áldásairól a házasságokban, és bár nem mind számoltunk be róla a nyilvánosság előtt, én biztos vagyok abban, hogy mindannyian ilyen történetekkel ültünk ott.

Az alkalmat közös csendes és hangos imádságokkal, énekléssel zártuk.

 

Kustos Anna Zsófia

 

 

Amikor hírt kaptunk karácsony előtt a Kárpátalját támogató lehetőségről, amelynek koordinátora a Magyar Református Szeretetszolgálat volt, gondolkodás nélkül beálltunk a támogatók közé. Kezdetben még nem tudtuk, hogy hány embert érünk el. A gyülekezeti hirdetésre indult adományozást a városi tévében való jelenlétünk és a helyi médiumokban tett felhívás kerekítette le. Az adományozók megértők és fegyelmezettek voltak: a kért dolgokat hozták vártnál nagyobb mennyiségben. A sok élelmiszer adomány között legszebb talán mégis egy rózsaszínű cipős doboz volt, amelyet egy húszéves lány rakott össze személyes gyermekkori dolgaiból egy kárpátaljai tízéves kislánynak. Reméljük, célba ér és örömet okozott.


Nekünk mindenképp, hogy segíteni tudtunk. Ez az akció is meggyőzött arról, hogy sok szeretet van az emberekben, aminek csatornát kell találni. A szombathelyi református közösségnek egy furgonnyira tellett. Köszönet a szervezőknek és adományozóknak.

Jakab Bálint lelkipásztor

 

 

 

 

A Házasság Hetében gyülekezetünk imádságos alkalmat tart február 15-én csütörtökön 18 órai kezdettel a Lelkészi Hivatalban, melyre várunk mindenkit, akinek fontos érték a házasság.

Aki házasságban él, hálát adni jöjjön.

Aki elveszítette házastársát, a hajdan volt szeretetre emlékezhet közös imában.

Aki szeretne házasságot kötni, esetleg gyermeke, unokája életét szeretné, ha a házasság kötelékében teljesedne ki, vele együtt könyörgünk a mennyei Atyához.

Aki bármi miatt akadályoztatva van, kérjük, otthon kapcsolódjon be az ima közösségbe.

 

 

Szolgáljatok az Úrnak örömmel, vígadozva járuljatok színe elé! (Zsolt 100,2)

 

 

Kapunyitás: 18.30-kor, a bál megnyitása 19 órakor

Helyszín: Tóvendéglő emeleti különterem

Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.

Zenél a Spectrum Band

Belépő 4.800,- Ft, mely tartalmazza a vacsorát, és az üdvözlő italt. Egyéb italt az étterem kínálatából lehetrendelni, és egyénileg kell fizetni.

Jelentkezési határidő: április 2. hétfő

A menü kiválasztásával és a belépődíj megfizetésével lehet jelentkezni a templom bejáratánál istentiszteletek előtt és után március 11-től

Tombolára felajánlásaikat folyamatosan várjuk!

Menü 1. mustáros fűszervajjal töltött csirkemell tökmagos bundában,

zöldséges jázmin rizzsel

gesztenyés panna cotta

Menü 2. kapros juhtúróval töltöttborda rántva,parázs burgonyával

házi szilvás rétes kékfrankos mártással

Menü 3. portóis párolt marha,fokhagymás burgonyafánk

gesztenyés panna cotta

Menü 4. mandulás kukoricabundában sült camambert citromos rizottóval

gesztenyés panna cotta

A bál bevételét a parókia épületének felújításához ajánljuk fel, ezért aki nem tud a bálon részt venni, számára lehetőség van támogatói jegy vásárlására.

 

 
További cikkek...
Ajánló

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.
Ki olvas minket
Jelenleg 15 vendég olvas minket