Szombathelyi Református Gyülekezet

+36 94/313-917

.

Kérjük, hogy SZJA 1+1 %-át ajánlja fel az adóbevallás rendjén a:
Magyarországi Református Egyház

0066


Szombathelyi Református Templomért Alapítvány

19247919-1-18


részére

Ajánló

 

Ez a furcsa latin kifejezés nem valami középkori varázsige a gonosz ellen, bár középkorinak is beválna, mivel onnan eredeztethető nyelvileg is, a latinból, de ma azt az egyházlátogatást jelzi, amelyet a felsőbb egyházi hatóság rendel el évente az egyházközség életének megvizsgálására. Mert ugye a helyi gyülekezetre nemcsak a hívek kíváncsiak – bár némelyek felettébb mérsékletesen –, hanem a közegyház is. Korábban ezek a látogatások alapos ellenőrzést, a gyülekezeti munka, az egyházi élet, gazdálkodás megvizsgálását jelentették. Ma inkább pásztori, lélekerősítő jellegűek. Arra mindenképp alkalmasak nemcsak a látogatóbizottságnak, hanem a gyülekezetnek is, hogy tömör betekintést kapjanak egy istentisztelet keretében a gyülekezetben folyó munkába, csoportok életébe. Ettől különleges évről-évre ez az alkalom.

Az idei évben június első vasárnapján ez a látogatás egybe kapcsolódott a hittanos évzáró istentisztelettel. Ezért a korábbiaktól eltérő többletélményt is szolgáltatott a jelenlévőknek.

-szo-

 

Pénteken, június 4-én 18 órától a gyülekezet ifjúsági csoportja rövid vetítőképes előadással emlékezik a 90 évvel ezelőtti Trianoni békediktátumról.

Előadó: Nagyné Farkas Zsanett, magyar-történelem szakos tanár

Helyszín: a Református templom alagsori kisterme

 

Június 6-án a délelőtti istentisztelet keretében ünnepélyesen lezárult az idei hittanos tanév Szombathelyen. Az alsós hittanosok énekszóval mutatkoztak be, kánonban énekeltek evangéliumi énekeket. Egy szép szavalat búcsúzott végül a tanévtől, majd az istentiszteletet követően kevéssé ünnepélyesen, annál felszabadultabban folytatódott a közös együttlét. Immár hagyományosnak mondható az a közös kerti sütögetés, étkezés, és sok-sok beszélgetés, ami ezeket a júniusi tanévzáróinkat követi. Csodálatos napsütésben töltöttek családok így egy egész délutánt együtt. A legnagyobb sikere az igazi, régi módi szerint nyárson sült étkeknek volt, ki egy virslit, ki szalonnát, ki meg mályvacukrot tűzött a botjára, és a tűznél elmerengve várta, hogy jól átsüljön az a falat. Hangulatos képeinket az alkalomról a képtárban találhatnak. Azoknak a hittanosoknak, akik nem tudtak eljönni, jó pihenést kívánunk a nyárra, s majd találkozunk szeptember második vasárnapján.

Az évzáróról készült képeket a Képtárban tekinthetik meg.

Kedves Szülők!

2009. június 6-án a délelőtti istentisztelet keretében tartjuk a hittanos évzárót. Gyermekeink műsorral lépnek fel, majd közös kerti összejövetellel fejezzük be a hittanos évet a templomkertben (rossz időben nem gondolkodunk)!

Mindenki a sütnivalóról (szalonna, kolbász stb.) gondoskodjon, tüzet és tűzszerészeket biztosítunk!

A találkozás reményében

Áldást, békességet kíván:

Jakab Bálint

lelkipásztor