Címlap

2014. szeptember 14. • 1Móz 2, 4-15

Letöltés

 

Szeptember 1-el az iskolákban azon gyerekek számára, akiknek szülei kérték a református hitoktatásban való részvételt, elindul az oktatás. Mivel egy hitoktatónk van, az órák szervezése pedig egyelőre ismeretlen számunkra, kérjük a szülők türelmét egy-két hét erejéig, míg átlátjuk lehetőségeinket és a hittan alkalmakat gondtalanul tartani tudjuk.

Amúgy a hittankönyvek az iskolások számára megérkeztek, a hitoktató révén eljutnak minden gyermekhez a szükséges információkkal együtt.

A korábbi évekhez hasonlóan, a folyamatosság jegyében a gyülekezetben is lesz a hitoktatás 1-8. osztályosoknak. A konfirmáció utáni korosztály számára pedig ifjúsági alkalmat szervezünk.

A gyülekezeti hittan-alkalmak péntek délután lesznek (részletesen ld. a Hittanórák időpontjai banner alatt). Gyülekezeti hittanra várjuk azokat a gyerekeket is, akik az iskolában etika órára járnak, de református hitünk alapjait meg szeretnék ismerni, illetve a kereszteléskor szülei, keresztszülei vállalták hitben nevelésüket.

 

Hagyományosan a hittanos évnyitó istentiszteletünket, szeptember második vasárnapján tarjuk 10 óra kezdettel, az idei évben ez szeptember 14-én lesz.

Várunk mindenkit, hittanos és nem hittanos gyereket, szüleiket, nagyszüleiket, tanárokat, akik áldást kívánnak életükre és az előttük álló munkára!

Ora pro schola!

 

Bár a honlap kezdőfelülete nem változik folyamatosan, a vasárnapról-vasárnapra elhangzó igehirdetéseket igyekszünk feltenni a honlapra.

  • Ajánljuk azoknak, akik nem tudtak eljönni istentiszteletre.
  • Ajánljuk azoknak, akik ott voltak, s megragadta őket egy gondolat.
  • Ajánljuk azoknak, akik Istenről szívesen hallanak.
  • Ajánljuk azoknak, akik szeretnének elcsendesedni.


Ne feledjük, a reformátori tanítás szerint:

Predicatio Verbi Dei, est Verbum Dei. Isten Igéjének prédikálása, maga Isten Igéje.

Vagyis Isten szól ma is, ahogy szólott egykor a próféták és apostolok által.

Akinek van füle a hallásra, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezetnek! (Jel. 3,6).

 

 

Megújult a templombelső

2011-ben került sor a templom tető teljes felújítására. Sajnos addigra több helyen beázott a templom és a belső térben olyan károk keletkeztek, amelyek nagyobb beavatkozást igényeltek. Három év után, a templom külső felújításához kapcsolódva sikerült a belső hibákat, beázásokat, a megsérült festett részeket helyreállítani. A munkát a presbitérium megbízásából Rác Miklós  díszletfestő, restaurátor végezte el a presbitérium és gyülekezet

Újul a külső is

Hónapok óta folyik a templom külső felújítása. Nemcsak a gödrök jelzik ezt, hanem az a munka, amit olykor „eltemet a föld”. Megtörtént a templom falainak átvágása és szigetelése, a téglafal tisztítása és a hibás téglák cseréje. Ugyancsak elkészült jórészt a drénezés és csapadékelvezetés. Az alagsorban az ablakok részlegesen kicserélésre kerülnek. A többi következik. Most az alagsor belső munkálatai zajlanak, hogy a gyülekezeti élet csoportokban is újraindulhasson az ősz elérkeztével.

 

Kedves honlaplátogatók !

A nyár nemcsak esősre, hanem rohanósra is sikeredett. Nem nagyon volt lehetőség, s még kevesebb anyag, amit feltehettünk volna honlapunkra. Bár események  voltak a gyülekezetben, kevesen szánják rá magukat, hogy erről hírt is adjanak. De olvasnak most késve ilyent is. Gazdag volt a nyarunk. A templomfelújításhoz kapcsolódva két úgynevezett „softprogramokat” bonyolítottunk le. Egyik egy 60 órás nyelvi képzés volt, ami két csoportban, június, július hónapban zajlott. Többen a gyülekezetünkből is részt vettek ezen, de nagyon sok külsős is megkeresett és tanulta a hétköznapokban is hasznosítható tudást, a német nyelvet. Jó visszajelzések érkeztek a „feedback”-elések során. A másik egy nyári napközis tábor volt, amin jórész gyülekezetünk gyermekei vettek részt. Végtelen gazdag és változatos programon vehettek részt a gyerekek napi kétszeri étkezéssel, sok játék és kikapcsolódási alkalommal. A reggeleket áhítat nyitotta, bibliaolvasás, éneklés, imádság. A szervezésben és lebonyolításban köszönet illeti Molnár Juditot, aki váratlan  helyzetben kapta a felkérést, de ugyanolyan váratlan odaadással és szeretettel áldozta fel napjait a gyermekkel való együttlétre. Reméljük, hogy az idei év tapasztalata jó alap lehet a következő évek hasonló jellegű együttléteinek megszervezésére, amelyek a munkába járó szülők gondjainak enyhítésében is segítségül lehetnének.Közel az ősz. Az időjárás már egészen őszies. S ma csengettek először az iskolákban is. Új év, új kihívás. Az iskolákba immár második évben elkezdjük a hitoktatást azon gyerekek számára, akiknek szülei kérték a református hitoktatást.Reméljük, ez által is közelebb kerülnek gyerekek, családok Istenhez.

A hitoktatásról

Szeptember 1-el az iskolákban azon gyerekek számára, akiknek szülei kérték a református hitoktatásban való részvételt, elindul az oktatás. Mivel egy hitoktatónk van, az órák szervezése pedig egyelőre ismeretlen számunkra, kérjük a szülők türelmét egy-két hét erejéig, míg átlátjuk lehetőségeinket és a hittan alkalmakat gondtalanul tartani tudjuk.Amúgy a hittankönyvek az iskolások számára megérkeztek, a hitoktató révén eljutnak minden gyermekhez a szükséges információkkal együtt.

 

A korábbi évekhez hasonlóan, a folyamatosság jegyében a gyülekezetben is lesz a hitoktatás 1-8. osztályosoknak. A konfirmáció utáni korosztály számára pedig ifjúsági alkalmat szervezünk.A gyülekezeti hittan-alkalmak péntek délután lesznek. (Részletesen ld. hitoktatás banner alatt).
Gyülekezeti hittanra várjuk azokat a gyerekeket is, akik az iskolában etika órára járnak, de református hitünk alapjait meg szeretnék ismerni, illetve a kereszteléskor szülei, keresztszülei vállalták hitben nevelésüket.

 

 

Július 6-án, vasárnap az Őrségi Egyházmegye gyülekezetei az Őriszentpéteren tartott REND-en vesznek részt istentiszteleten 10 órai kezdettel.

 

Szombathelyről autóbusz indul a református templom elől vasárnap reggel 8.15 órakor.

 

Még néhány szabad hely van. Aki részt szeretne venni, a helyek beteltéig vasárnap felszállhat az autóbuszra.

Útiköltségét ott kell fizetni. Előzetes jelentkezést már nincs módunkban elfogadni.

 

RÉSZLETES PROGRAM

2014. június 5-én 15, 30-kor az őriszentpéteri Művelődési Ház nagytermében író-olvasó találkozó a REPOSZT szerzőivel, ugyanitt mutatják be a "Reposzt, Válogatott írások 2012-2014" című kötetet.

2014. június 5-én 17,00-kor az őriszentpéteri Művelődési Ház nagytermében író-olvasó találkozó Jakab-Köves Gyopárkával.

 

Napközis hittantábor - részletek itt.

 

Június 8-án, Pünkösd vasárnapján ünnepi istentiszteletet tartunk.
Ekkor lesz a konfirmandusok fogadalomtétele, az 50 éve konfirmáltak jubileuma.
Úrvacsorai alkalom is lesz.

Június 9-én, Pünkösd 2. napján ünnepi istentiszteletet tartunk úrvacsorával egybekötve.

 
További cikkek...
Ajánló

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.
Ki olvas minket
Jelenleg 11 vendég olvas minket