Júniusban a templomkertben több csoport is taposta a füvet. A vasárnap délutánok különböző gyülekezeti csoportok találkozó és hálaadó alkalma is volt.

Az első hétvége a gyerekeké és szüleiké volt, hagyományosan tűzzel, szalonnasütögetéssel és jó beszélgetéssel összekapcsolva. Füstösen, jókedvel, sőt rég nem hallott nótázással ért az alkonyat némelyeket.



A harmadik vasárnap délutánjára a lelkipásztor bográcsos babfőzeléket készített erdélyi módon. Erre hívta a gyülekezetben szolgálatot végző munkatársakat. Jókedvben, hálaadással ültek sokan szívük szeretetéből adók a templom árnyékában. A kínálatot hozott sütik, saláták, üdítők gazdagították.

A hónap utolsó vasárnapjának délutánján a presbiterek voltak hivatalosak családjaikkal együtt. A terülj-terülj asztalkám most sem maradt el: babgulyás, töltött káposzta, vadpörkölt és csülökpörkölt csigázta az étvágyat. Ezekben benne volt a férfi és női kulináris jártasság és a köz asztalára felajánlott szeretet. A jó beszélgetések itt sem maradtak el. A maradék pedig majdnem bibliai volt: többnek tűnt, mint kezdéskor.

Illessen köszönet mindenkit, aki a gyülekezetünkben szolgálatot végez bármilyen módon. Isten áldása kísérjen mindenkit a nyáron, nem feledkezve meg arról, hogy imádságban mindig együtt vagyunk megtartó Urunkkal és Benne egymással is.

Ebben a kegyelemben erősödve szép nyarat, pihenést, kikapcsolódást és nagy-nagy  lelki élményeket kívánunk minden HONLAPUNKAT olvasó Testvérünknek!