Szombathelyi Református Gyülekezet

+36 94/313-917

.

Kérjük, hogy SZJA 1+1 %-át ajánlja fel az adóbevallás rendjén a:
Magyarországi Református Egyház

0066


Szombathelyi Református Templomért Alapítvány

19247919-1-18


részére

Ajánló

Aki még az idei évben rendezni szeretné esetleg elmaradt egyházfenntartói járulékát, megteheti:
- személyesen a Lelkészi Hivatalban istentisztelet előtt vagy után, esetleg hétköznapokon,
- sárga csekken, ami elvehető a templomban vagy a Lelkészi Hivatalban,
- átutalással a 10990005-00000008-44310008 számlaszámra az egyházközség címére.

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". (2Kor 9,7)

2011. december 12.Németh Tamás, Celldömölk • Fil 1.

Mert miről is van szó? Egyedül arról, hogy bármelyik módon, akár színlelésből, akár meggyőződésből: Krisztust hirdetik, és én ennek örülök. Sőt még inkább örülni fogok. Mert tudom, hogy ez üdvösségemre válik a ti könyörgésetek és Jézus Krisztus Lelkének segítsége által. Ezért várom és remélem, hogy semmiben sem fogok szégyent vallani, hanem mint mindenkor, úgy most is Krisztust egészen nyíltan fogják magasztalni énértem, akár életben maradok, akár meghalok. (Fil 1, 18-20)

 

2011. december 13.Major Lehel, Őriszentpéter • Fil 2, 1-11.

Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt. (Fil 2, 5)

 

2011. december 14. Szabadi István, Körmend • Fil 2, 12-30.

Félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket, mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően. (Fil 2, 12-13)

 

2011. december 15. Balikó Zoltán, Egyházasrádóc • Fil 3.

Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért.  Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül. (Fil 3, 7.20.)

2011. december 16. Sisak Klára, Szentgotthárd • Fil 4

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. (Fil 4, 4-7)

Szeretettel hívunk mindenkit adventi evangelizációs alkalmainkra.

Téma: Az ember öröme Krisztusban.

Helyszín: gyülekezeti nagyterem.

Kezdési idő: 18 óra.

A szolgálók rendje:

december 12. (hétfő): Németh Tamás (Celldömölk) • Fil. 1. (Az én és az evangélium)

december 13. (kedd): Major Lehel (Őriszentpéter) • Fil. 2,1-11. (Krisztus mélységében)

december 14. (szerda): Szabadi István (Körmend)• Fil. 2,12-30. (Az én a világban)

december 15. (csütörtök): Balikó Zoltán (Egyházasrádóc) • Fil. 3. (Örökség és vágy)

december 16. (péntek): Sisakné Páll Klára (Szentgotthárd) •Fil. 4. (Öröm és reménység)

Hat dunántúli lelkész és egy lelkészfeleség elmondja véleményét az őket érdeklő hírekről, eseményekről, kérdésekről.

Céljuk egyrészt a hiánypótlás, hiszen a legtöbb egyház és egyházi ember ritkán fogalmaz meg konkrét, személyes véleményt mindarról, ami körülöttünk, velünk, bennünk történik. Másrészt párbeszédre hívnak mind egyházi, mind nem egyházi olvasókat.

A választ/válaszokat csak egy módon találhatjuk meg, ha olvasnak, véleményeznek minket - mondják, mintegy párbeszédre hívnak.

Nincs más hátra, mint kattintani a reposztra!

Nagyon sok szeretettel hívunk-várunk minden érdeklődőt az idei Kárpát-medencei imanapra
2011. december 4-én, vasárnap délután 15 órai kezdettel
a Református Templomba (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 7.).
Idén Kárpátalja magyarsága mutatkozik be képben és zenében.
Várunk mindenkit, hogy együtt imádkozhassunk a kárpát-medencei magyarság egységéért!

Szombathelyi Református Nőszövetség

2011. december 4-én, a délelőtti istentiszteletet követően egyházközségi közgyűlés keretében kerül sor a presbiterek és gondnok megválasztására a következő ciklusra. Választásra jogosult az, aki szerepel a Választók Névjegyzékében.

"Jézus Krisztus, akit mi Keresztyének egyedüli Megváltónknak vallunk, ezt hagyta tanítványaira: Ahogy én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást. Évek óta Szombathely városának meghívására november 1-jén, a halottakra való emlékezés kegyeletének jegyében a történelmi egyházak képviselőiként szólunk hitünk igazságában az örökélet reménységéről. A kegyelet e különleges idején üzenünk mindannyiunk Urának és Megváltójának szolgáiként. Üzenünk és megmutatjuk, hogy a különbözőségben tudunk közösen bizonyságot tenni. Nekünk, evangélikusoknak és reformátusoknak ezek a napok azért is különösek, mert legmeghatározóbb történelmi örökségünkre, a Reformációra emlékezünk egy nappal előbb. Megbotránkozással szembesültünk  a Jáki úti temetőben november 1-jén tartott ökumenikus istentiszteleten a katolikus szolgálattevő nagy nyilvánosság előtt tett kijelentéseiről. Mondataiban kétségbe vonta egyházaink létjogosultságát. Többen a helyszínen velünk együtt megbotránkoztak, s nem csak a két protestáns felekezet hívei. Egyházaink évszázadok óta állnak nemzetünk szolgálatában. A 2001-es népszámlálás szerint ma már ebben a városban is a magukat egyházhoz tartozóknak vallók között tíz százalékot tesznek ki a protestáns hívek. E több mint hatezer ember nevében kikérjük létjogosultságunk megkérdőjelezését, annál is inkább, mert idén, pár nappal ezelőtt  ünnepeltük a szombathelyi protestáns egyház alapításának százötvenedik évfordulóját. A továbbiakban formális ökumenizmusban részt venni nem kívánunk, csak az egymás örökségének kölcsönös tiszteletben tartása mellett a testvéri szeretet jegyében. Egy családban a kis testvér is testvér. Krisztus értünk is meghalt a kereszten."

G. Labossa György, Hasza Mónika, Papp Judit és Jakab Bálint Mihály

 

Vas Népe

A Dunántúli Református Egyházkerület püspök-helyettesével, egyházi nyelvhasználatunkban, a főjegyzővel, Köntös Lászlóval beszélgettünk reformáció táján a társadalmunkról, a reformátusságról, annak jövőjéről tágabb összefüggésben is.

(Az interjú rövidített és szerkesztett változata megjelent gyülekezeti újságunk, a H+É reformációi számában. Itt a teljes beszélgetést közöljük).

 

 

Jakab Bálint Mihály: Létezik-e egyház alul és felül nézetből?

Köntös László: Hűha. Létezik. Abszolút módon létezik. Alul nézetből arról van szó, hogy az ember abból a gyülekezetből nézi az egyház egészét, amelyben él, amelyben szolgál. Ez egy abszolút fontos nézet, mert igazából ez az úgymond igazi egyház, hiszen ott gyülekeznek össze az emberek a templomban, ott vesznek részt az istentiszteleten. Másrészt, létezik egy felülnézet, ami abból áll, hogy nemcsak egy gyülekezet van, hanem számtalan gyülekezet van, és a gyülekezetek összessége, ami tulajdonképpen az egész egyházat alkotja, és létezik egy felülnézet, amikor nem egy konkrét gyülekezetet látok, hanem a gyülekezetek összességét, a gyülekezetek közti kapcsolatokat, s ez egy sajátságos, más képet is mutathat.